Predsednik bečejskog odbora SVM teroriše direktore i zaposlene u školama, zaposlio ženu preko reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 20. 02. 2020. | Komentara: 0

Predsednik bečejskog odbora SVM teroriše direktore i zaposlene u školama, zaposlio ženu preko reda

Bečej, 20. februar 2020 - Nakon što je Vlada Srbije donela odluku da se dozvoli primanje u stalni radni odnos 5.000 zaposlenih u prosveti širom Srbije, član predsedništva bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Kiš Igor, inače član Veća za socijalna pitanja u Opštini Bečej, rešio je da zaposli svoju suprugu u ŠOSO „Bratstvo“ na neodređeno vreme.

LSV

Pitamo se kako može Kiš Igor, koji je na funkciji u Opštini, kao član Veća za socijalna pitanja, da zaposli svoju suprugu na neodređeno vreme u školi „Bratstvo“, jer on nije direktor škole, njegova supruga radi tek neko vreme u toj školi, a ima nastavnika i profesora koji rade više od 20 godina na određeno vreme. Na njih nije došao red, jer se preko reda i preko veze mora zaposliti supruga Kiš Igora. Nas to ne treba da čudi jer je on za kratko vreme koliko je u SVM-u pokazao koliko je bahat i spreman da zloupotrebi svoju poziciju da bi ostvario svoj lični interes.

Redovan je „gost“ u školama ŠOSO „Bratstvo“, OŠ „Petefi “, OŠ „Šamu Mihalj“ i OŠ „Šamu Mihalj“ Bačko Petrovo Selo. Obilazi direktore i izdaje naređenja ko treba da se zaposli u školi, kako i na šta škole da troše budžet, šta škole treba da organizuju i kako da se ponašaju. Na čelu pomenutih škola su direktori članovi SVM-a, koji ćute i ne smeju „na glas“ ništa da kažu. Slepo izvršavaju naređenja Kiš Igora, jer ga se boje. Prema informacijama koje smo dobili iz OŠ „Petefi Šandor“, u kojoj je nedavno završen konkurs za izbor direktora, Kiš Igor ne samo da je odredio ko treba da bude novi direktor škole, već je pozivao na razgovor i pretio nastavnicima i učiteljima OŠ „Petefi Šandor“, koji su bili zainteresovani da konkurišu za mesto direktora te škole. 

SVM na ovaj način dokazuje da ne brine o interesima mađarske nacionalne zajednice u Bečeju, kako inače to pokušavaju da predstave javnosti, nego dozvoljava pojedincima da se bahate, zloupotrebljavaju svoj položaj i da na taj način dovode u pitanje opstanak škola na čijem su čelu, takođe, direktori iz redova SVM-a. 

Na ovaj način nanose štetu opštini Bečej i građanima opštine. Kiš Igor, u svojoj silnoj želji i ambiciji da postane predsednik bečejskog odbora SVM-a, ne bira sredstva da bi došao do cilja, spreman je da skloni svakog ko mu stane na put i pri tome su mu lični interesi na prvom mestu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje osiono ponašanje i zloupotrebu položaja Kiš Igora. Pozivamo opštinski odbor SVM-a da svoje članove upristoje i upozore da prestanu sa ovim neprihvatljivim postupcima. Prosvetni radnici u ŠOSO „Bratstvo“ kao i u drugim školama moraju se zapošljavati po slovu Zakona, a ne po bahatim naređenjima lokalnih kabadahija. Takođe, pozivamo SVM da dozvoli direktorima škola da rade svoj posao stručno i odgovorno.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bečej



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook