Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji


Novi Sad, 11.  septembar 2018 – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milene Antić, predstavnice Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i uvrede na račun žena iznete tokom njenog gostovanja na RTS.

LSV

Paušalne kvalifikacije o „takvim ženama“ koje se zapošljavaju da bi otvorile trudničko bolovanje, kao i o poslodavcima koji zapošljavaju žene da bi radile a ne da bi išle na trudničko bolovanje, nove su uvrede za sve one građanke i građane Srbije koji se usuđuju da planiraju potomstvo u ovoj državi.

Za sve „stvarno zaposlene“ žene koje su ujedno i majke, podizanje dece je najodgovorniji posao koji obavljaju svakodnevno, sa ili bez podrške države. Te žene su poslednjim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom oštećene, jer im pre svega trudničko bolovanje ne ulazi u prosek zarade, porodiljska naknada i dalje kasni, a plata za vreme odsustva radi nege deteta može biti i niža od proseka zarade za vreme rada. To nije nikakvo „usklađivanje rada i roditeljstva“, ne predstavlja nikakav stimulans i neće više nikog uveriti da je Srbiji potrebno više dece.

Ovakve izjave predstavnika Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pod izgovorom da primena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom sprečava eventualne zloupotrebe, govore i o tome koliko je država nespremna da se suoči sa propustima u zakonskoj regulativi. Nigde se ne vide mere koje će olakšati uslove, prava i obaveze trudnica, porodilja i roditelja male dece koje ovaj Zakon dotiče.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ovakve nastupe predstavnika i predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istovremeno zahtevajući konkretne mere kojima će u što kraćem roku biti nadoknađene štetne posledice ovog Zakona i preduzeti koraci ka većoj podršci porodicama sa malom decom.
 

Ana Pataki
članica Glavnog odbora
Lige socijademokrata VojvodineIzjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook