Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji


Novi Sad, 11.  septembar 2018 – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milene Antić, predstavnice Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i uvrede na račun žena iznete tokom njenog gostovanja na RTS.

LSV

Paušalne kvalifikacije o „takvim ženama“ koje se zapošljavaju da bi otvorile trudničko bolovanje, kao i o poslodavcima koji zapošljavaju žene da bi radile a ne da bi išle na trudničko bolovanje, nove su uvrede za sve one građanke i građane Srbije koji se usuđuju da planiraju potomstvo u ovoj državi.

Za sve „stvarno zaposlene“ žene koje su ujedno i majke, podizanje dece je najodgovorniji posao koji obavljaju svakodnevno, sa ili bez podrške države. Te žene su poslednjim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom oštećene, jer im pre svega trudničko bolovanje ne ulazi u prosek zarade, porodiljska naknada i dalje kasni, a plata za vreme odsustva radi nege deteta može biti i niža od proseka zarade za vreme rada. To nije nikakvo „usklađivanje rada i roditeljstva“, ne predstavlja nikakav stimulans i neće više nikog uveriti da je Srbiji potrebno više dece.

Ovakve izjave predstavnika Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pod izgovorom da primena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom sprečava eventualne zloupotrebe, govore i o tome koliko je država nespremna da se suoči sa propustima u zakonskoj regulativi. Nigde se ne vide mere koje će olakšati uslove, prava i obaveze trudnica, porodilja i roditelja male dece koje ovaj Zakon dotiče.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ovakve nastupe predstavnika i predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istovremeno zahtevajući konkretne mere kojima će u što kraćem roku biti nadoknađene štetne posledice ovog Zakona i preduzeti koraci ka većoj podršci porodicama sa malom decom.
 

Ana Pataki
članica Glavnog odbora
Lige socijademokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

NIS se hvali profitom, a ne plaća zakonsku rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su vesti o odličnoj poslovnoj godini Naftne industrije Srbije samo još jedan u nizu razloga zašto je potrebno revidirati Energetski sporazum koji je potpisan sa Ruskom federacijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook