Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji


Novi Sad, 11.  septembar 2018 – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milene Antić, predstavnice Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i uvrede na račun žena iznete tokom njenog gostovanja na RTS.

LSV

Paušalne kvalifikacije o „takvim ženama“ koje se zapošljavaju da bi otvorile trudničko bolovanje, kao i o poslodavcima koji zapošljavaju žene da bi radile a ne da bi išle na trudničko bolovanje, nove su uvrede za sve one građanke i građane Srbije koji se usuđuju da planiraju potomstvo u ovoj državi.

Za sve „stvarno zaposlene“ žene koje su ujedno i majke, podizanje dece je najodgovorniji posao koji obavljaju svakodnevno, sa ili bez podrške države. Te žene su poslednjim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom oštećene, jer im pre svega trudničko bolovanje ne ulazi u prosek zarade, porodiljska naknada i dalje kasni, a plata za vreme odsustva radi nege deteta može biti i niža od proseka zarade za vreme rada. To nije nikakvo „usklađivanje rada i roditeljstva“, ne predstavlja nikakav stimulans i neće više nikog uveriti da je Srbiji potrebno više dece.

Ovakve izjave predstavnika Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pod izgovorom da primena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom sprečava eventualne zloupotrebe, govore i o tome koliko je država nespremna da se suoči sa propustima u zakonskoj regulativi. Nigde se ne vide mere koje će olakšati uslove, prava i obaveze trudnica, porodilja i roditelja male dece koje ovaj Zakon dotiče.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ovakve nastupe predstavnika i predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istovremeno zahtevajući konkretne mere kojima će u što kraćem roku biti nadoknađene štetne posledice ovog Zakona i preduzeti koraci ka većoj podršci porodicama sa malom decom.
 

Ana Pataki
članica Glavnog odbora
Lige socijademokrata Vojvodine



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook