Prekinuti ćutanje! Smeniti Radetu, a Šešelju oduzeti mandat!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Prekinuti ćutanje! Smeniti Radetu, a Šešelju oduzeti mandat!

Novi Sad, 15. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je skandalozno što potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja.

LSV

Kao što je poznato, Radeta je krajem jula na vest o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“ na najvulgarniji način uvredila sve žrtve pokolja u Srebrenici.

Grupa od 60 narodnih poslanika, a među njima i poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, podnela je incijativu za smenu Vjerice Radete, ali do rasprave još nije došlo.

Većina u Narodnoj skupštini ćuti i prelazi preko skandaloznih izjava potpredsednice Radete, ali i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Narodna skupština je ćutala i po pitanju oduzimanja mandata Vojislavu Šešelju zbog presude za ratne zločine počinjene nad građanima Republike Srbije, kojom je Vojislav Šešelj osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ugled Narodne skupštine Republike Srbije ovakvim ponašanjem većine narušen i da ne doprinosi pozitivnoj slici o našoj zemlji u svetu.

Ne očekujemo da se Šešelj, Radeta i radikali promene. Oni su od 1990. godine skloni politici mržnje, ali se nadamo da još ima razuma kod većine poslanika u Narodnoj skupštini! 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook