Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.

Dva ugovora koja su potpisana sa JVP "Vode Vojvodine" predviđaju saniranje štete kroz odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, a radiće se i na izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji nasipa za odbranu od poplava. Za posebno ugroženo područje Srednjeg Banata izdvojeno je ukupno 144 milona i to za grad Zrenjanin i opštinu Žitište po pedeset miliona dinara, dvadeset miliona za opštinu Nova Crnja, četrnaest miliona za Novi Bečej, a u opštinu Sečanj je uloženo deset miliona dinara. Odvodnjavanje, ukupne vrednosti od 70 miliona dinara, na području Severnog Banata biće realizovano u opštinama Kikinda (30 miliona), Novi Kneževac (20 miliona) i Čoka (20 miliona). Vrednost radova odvodnjavanja na ostalim ugroženim područjima AP Vojvodine iznosi 100.260.840 dinara. Tako će u urgentno odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u AP Vojvodini biti uloženo ukopno 314.260.840 dinara.

Vanredno za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i održavanje nasipa za odbranu od poplava kroz Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine, Sekretarijat je izdvojio 100 miliona dinara. Trenutno je sva raspoloživa mehanizacija angažovana u Srednjem Banatu, a najveći radovi izvode se na kanalu Itebej-Crnja gde 4 vodoprivredna preduzeća sa sedam bagera rade na dovođenju kanala u funkcionalno stanje.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook