Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Ulična akcija

U okviru današnje akcije, na štandu Centra za socijalni rad, postavljenog kod Futoške pijace, građanima i građankama su deljeni informativni materijali o prevenciji nasilja nad ženama, a štand je obišao i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

– Ideja je da se skrene pažnja javnosti da je ovaj problem prisutan, da nije pitanje da li ga ima sve više i više, već da se otkriva sve više i više. I da, kao odgovorno društvo, učinimo sve kako bi ga rešili na što efikasniji način – izjavio je Jovanović.On je podsetio da je u Novom Sadu decembra 2006. godine počela sa radom Sigurna ženska kuća, a da grad svake godine podržava projekte Centra za socijalni rad, među kojima su programi borbe protiv nasilja nad ženama.

– Iz budžeta grada ove godine je izdvojeno 14 miliona dinara za potrebe Sigurne ženske kuće, koja predstavlja deo rešavanja problema nasilja nad ženama. Njeno postojanje ne uklanjanja ovaj problem, ali služi za pružanje pomoći onda kada je to najpotrebnije i mi kao društvo moramo da radimo i na prevenciji nasilja nad ženama – zaključio je Jovanović. Direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović istakao je da je Novi Sad među prvim gradovima u Srbiji koji je prepoznao problem nasilja nad ženama i krenuo u izgradnju Sigurne ženske kuće, koja je sada u redovnoj delatnosti Centra. On se osvrnuo i na aktivnosti u narednim danima, podvlačeći kao najvažnije sprečavanje nasilja nad ženama.

– Akcije koje će uslediti u narednih 16 dana imaju za cilj da preventivno deluju na sprečavanje nasilja nad ženama u porodici i da doprinesu smanjenju broja žrtava porodičnog nasilja – naveo je Vujnović. "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna svetska kampanja, koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

(BILSV, 24. 11. 2011.)Izjave | Utorak, 01. 12. 2020. | Komentara: 0

Nisu važni glasovi, nego promene u ovoj zemlji

Svet posle korone biće mnogo drugačiji i tražiće nova rešenja, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Happy rekao da je ono najosnovnije da što više ljudi preživi koronu. Rekao je i da je njegov primarni cilj u politici da se čuje drugačije mišljenje od onog kojim se građanima puni mozak.
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.
Odbori LSV | Nedelja, 29. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV odala počast antifašističkoj brigadi Šandor Petefi u Bačkoj Topoli

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine odali su počast antifašističkoj brigadi „Petefi“ u Bačkoj Topoli.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook