Prihvatanje amandmana LSV je uslov za podršku zakonu o javnoj svojini

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Prihvatanje amandmana LSV je uslov za podršku zakonu o javnoj svojini

BEOGRAD -  Liga socijaldemokrata Vojvodine uslovljava podršku zakonu o javnoj svojini prihvatanjem amandmana LSV, izjavio je danas u Beogradu poslanik i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

On je rekao novinarima u Skupštini Srbije da je LSV nezadovoljna i time što Vojvodina neće moći da upravlja železničkom mrežom i što upravljanje velikim javnim sistemima neće biti preneto na Vojvodinu.
Prema njegovim rečima, u toku su, razgovori sa Vladom Srbije i kada budu završeni Liga će doneti odluku o tome kako će glasati.

- Svesni smo činjenice da je Ustav loš i ograničavajući za Vojvodinu, i da sve što mi tražimo da se vrati Vojvodini, sigurno neće biti vraćeno, ali ima stvari o kojima možemo da razgovaramo i ukoliko se o njima dogovorimo sa Vladom Srbije mi ćemo zakon podržati - rekao je Kostreš koji je bio šef radne grupe za pripremu Nacrta Zakona o javnoj svojini. Ukoliko ne bude dogovora sa Vladom, naveo je on, stranački organi LSV će odlučiti šta dalje. Kostreš je rekao da je za LSV i dalje otvoreno pitanje velikih sistema i naveo da ima još mnogo imovine o kojoj se može razgovarati i dogovoriti.

- Pokušavamo da izvučemo ono što je maksimalno moguće - rekao je Kostreš.
Može se, kako je naglasio, razgovarati i o poljoprivrednom zemljištu i nekoj društvenoj svojini koja može da pripadne Vojvodini.

- Nećemo odustati od toga da sve što je izgradjeno parama Vojvođana i Vojvođanki, treba da pripadne Vojvodini, a videćemo da li će to biti rešeno ovim zakonom ili ćemo nastaviti borbu za to - rekao je Kostreš. On je podsetio da je Vlada Srbije amandmanim precizirala da je Vojvodina nadležna za puteve drugog reda. Kostreš je naveo da je putarina tehničko pitanje koje će biti predmet razgovora.

- Kada bude formirano preduzeće za izgradnju i održavanje puteva Vojvodine, koje će se, najverovatnije, zvati Putevi Vojvodine, moraćemo da dogovorimo kako će to preduzeće biti finansirano - naglasio je Kostreš. Kako je objasnio, to je jedna od tema zakon o finansiranju Vojvodine koja je ostala otvorena.

(BILSV, 20.09.2011.)Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook