Prijave protiv klanica zbog otpadnih voda u Dunavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 02. 09. 2015. | Komentara: 0

Prijave protiv klanica zbog otpadnih voda u Dunavu

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podneo je tri prijave protiv klanica koje ispuštaju otpadne vode u gradsku kanalizaciju i Dunav, rekao je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

LSv

On je objasnio da je vodna inspekcija, koja je u sastavu tog sekretarijata, obavila kontrolu mesne industrije "Matijević", Neoplante i firme "Trifunović" i da su kod svih utvrđene nepravilnosti.

- Protiv mesne industrije Matijević je podneta prijava za privredni prestup, protiv „Neoplante“ i firme „Trifunović“ su podnete prekršajne prijave - kazao je Bogaroški za agenciju Beta. On je dodao da je pokrajinska inspekcija i novosadskom JKP Vodovod i kanalizacija naložila ishodovanje vodnih akata, koje to preduzeće ne poseduje.

Pokrajinski sekretar je objasnio da je inspekcija kontrolisala sve što je u njenoj nadležnosti, što podrazumeva i ispunjenost uslova o ispuštanju otpadnih voda u kanalizaciju i Dunav.

- Evidentno je da je Pokrajinski sekretarijat učinio sve što je u našoj moći da se spreči dalje postupanje sa kojim smo se sretali u tri navrata. Sasvim je sigurno da ovo pitanje ne sme da bude pitanje za politička prepucavanja i prebacivanje odgovornosti, već svaki od organa koji ima nadležnosti treba da postupi na isti način kao mi i pokuša da spreči dalje izlivanje klaničnog otpada u Dunav, umesto što se sada prebacuje odgovornost na druge i kroz nečinjenje omogućavaju akcidenti - istakao je Bogaroški. Prema njegovim rečima, kada bi sve institucije u lancu nadležnosti radile svoj posao situacija bi bila daleko bolja.

- Mi sami ne možemo da rešimo ništa, već samo segment koji je u našoj ingerenciji, što smo uradili i to očekujemo i od drugih, kao i od novosadskog Vodovoda - rekao je pokrajinski sekretar.

(BILSV, 02.09.2015)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook