Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.

Oni su istakli da se akcija nastavlja, da će prikupljeni potpisi krajem juna biti predati Ministarstvu poljoprivrede, te pozvali građane i političke stranke koje smatraju da propis treba menjati, da svojim potpisom podrže inicijativu.

- Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, a automobil je luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od "kubikaže" nije logično da se po istom principu registruje i traktor ili bilo koja druga poljoprivredna mašina " rečeno je na konferenciji za štampu. Murenji i Tonković su naglasili da LSV ovom akcijom nastavlja da pomaže poljoprivrednicima, kako bi lakše prebrodili ekonomsku krizu koja je pogodila i našu zemlju, jer je godišnja registracija poljoprivrednih vozila prevelik danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva.

Predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da njihovi aktivisti i članovi u dosadašnjem toku kampanje prikupili preko 700 potpisa podrške. Vekonj je naglasio da je mehanizacija osnovno sredstvo za rad poljoprivrednih proizvođača koji egzistenciju ostvaruju bez adekvatne podrške. Najavljujući nastavak akcije on je podsetio da će na pijačnoj akciji u tom mestu inicijativa moći da se podrži 28. maja , potom 1. jula na uličnoj akciji, kao i svakodnevno u kancelariji stranke u ulici Maršala Tita 44.

(BILSV, 26.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook