Procedura koči rekonstrukciju mosta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Procedura koči rekonstrukciju mosta

SOMBOR – Iako je pre godinu dana Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bački Monoštor ukazao na problem koji meštani ovog sela imaju od kada je zatvoren most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, poznatiji kao Šmaguc, mosta još nema. 

LSV
Liga je još u januaru pokrenula inicijativu da se most hitno obnovi. Ta inicijativa je urodila plodom pa su početkom proleća obezbeđena sredstva i raspisan tender za rekonstrukciju mosta. Međutim, budući da je na tender prijavljeno samo jedno preduzeće,pritom sa nepotpunom dokumentacijom, tender je morao biti poništen i nije bilo moguće započeti radove na vreme. 
Nažalost, posledice toga su najvidljivije ovih dana, u jeku poljoprivrednih radova, kada se na prelaz kanala kompom čeka više sati, a ponekad i celu noć. To što je u međuvremenu raspisan i traje novi tender, ni malo ne olakšava trenutnu situaciju ljudima na terenu. To se posebno primećuje ovih dana, u jeku poljoprivrednih radova, jer je zabrana saobraćaja preko mosta praktično odsekla selo od Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, vikendica i obradive zemlje koju Monoštorci imaju sa druge strane kanala.

Lige socijaldemokrata Vojvodine ukazuje da se svaka procedura mora poštovati, ali i preispitivati i menjati, ukoliko praksa pokaže da usporava, poskupljuje ili komplikuje investicije. 

- Zbog toga apelujemo na naše sugrađane koji su direktno pogođeni ovim problemom da se strpe još malo i uveravamo ih da, sem proceduralnih, drugih razloga za odlaganje građevinskih radova nema, te da će most biti rekonstruisan čim formalni uslovi budu zadovoljeni – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora LSV Sombor.


(BILSV, 24.10.2012)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook