Procesuirati i političke nalogodavce za paljenje ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 07. 2017. | Komentara: 0

Procesuirati i političke nalogodavce za paljenje ambasada

Novi Sad, 11. jul 2017 - Izuzetno je važno da država pronađe, imenuje i procesuira političke nalogodavce paljenja ambasada pre devet i po godina u Beogradu.

LSV

Taj 21. februar 2008. kada su zapaljene ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, a kamenovane hrvatska i turska ambasada, ogromna je ljaga na obrazu Republike Srbije.

Bez namere da se upuštamo u ocenu rada suda, činjenica da se posle skoro jedne decenije ponavlja suđenje optuženima, te da je tek ovih dana podignuta i optužnica policijskim generalima zbog povlačenja policije pred huliganima, dodatno kvari sliku Srbije i pred svetom i pred samom sobom.

Ujedno, ta sporost je najveće moguće ohrabrenje svima koji bi sutra ponovo palili ambasade.

Sa druge strane, činjenica je da policijski generali odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite oko pola sata ne donose po svom nahođenju.

Takav nalog im je morao doći iz samoga vrha vlasti. Recimo, od premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Zato bi bilo logično odatle krenuti sa istragom o političkim nalogodavcima.

Ukoliko ne budu procesuirani i politički nalogodavci paljenja i kamenovanja ambasada , pre ili kasnije, ovakva sramota bi mogla da nam se ponovi.

Generalni sekretar
Lige sociajldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook