Promovisana nova autobuska linija 9a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 0

Promovisana nova autobuska linija 9a

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović provozao se danas sa Novosađanima i Novosađankama duž nove autobuske linije 9a i sa njima razgovarao o uvedenoj liniji za Alibegovac i Karagaču.

Aleksandar Jovanovic

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" uvelo je pre sedam dana liniju za ovaj deo Petrovaradina i Novog Sada, a nova linija 9a je zapravo produženi krak linije broj 9.

– Nekada su prigradska naselja Karagača i Alibegovac bila samo vikend naselja. U međuvremenu, ljudi su počeli da žive ovde i javila se potreba da i ovi delovi grada budu bolje povezani sa ostatkom Novog Sada. Pre nekoliko nedelja bili smo ovde i govorili o tome da ćemo pokrenuti novu liniju kojom ćemo uspostaviti saobraćajnu vezu, povezujući Ulicu Račkog u Petrovaradinu, Alibegovac i Karagaču sa Novim Sadom. Ta linija znatno smanjuje turu od oko tri kilometra, koju su stanovnici ovog dela grada, ali i deca odavde, morali da idu peške do prve autobuske stanice postojećih linija – kazao je Jovanović. Na liniji 9a ima 12 polazaka ka Karagači i Alibegovcu, odnosno 11 od ovih mesta ka Novom Sadu. Linija spada pod gradski saobraćaj, tako da je cena karte 45 dinara. Jovanović je istakao da je današnjom vožnjom imao prilike da čuje utiske sugrađana i sugrađanki šta misle o uvođenju nove linije, rekavši da su "reakcije pozitivne".

– Kada je reč o uslugama koje pružaju gradska preduzeća, nijedan deo grada ne sme da bude izolovan, odnosno da neko bude u lošijem položaju u odnosu na druge – zaključio je Jovanović.

(BILSV, 09. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook