Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.

Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook