Pronaći sav opasan otpad i kazniti sve počinioce

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 03. 2018. | Komentara: 0

Pronaći sav opasan otpad i kazniti sve počinioce

Novi Sad, 12. mart 2018 - Skrivanje i zakopavanje opasnog otpada je zločin protiv životne sredine, ali i svih građanki građana čiji bi životi i potomstvo tim zagađenjem mogli biti ugroženi.

LSV

Svako ko je to činio, mora za to odgovarati na sudu i mora biti najoštrije kažnjen.

Ako na teritoriji Republike Srbije postoji oko 100 hiljada tona opasnog otpada, kao što je nedavno ocenio i sam ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, onda je otkriće današnjih stotinu tona u Pančevu i Bavaništu, 1500 tona u Novom Sadu, velike jame u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu - tek vrh ledenog brega.

Republici Srbiji je pretila i još joj preti ekološka katastrofa i potrebno je hitno povesti što širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima je skriven opasan otpad.

Pored BIA i Ministarstva životne sredine koji su već angažovani na to otkrivanju tih lokacija, stručnjaka koji bi mogli i morali da se uključe u takvu akciju ima i u drugim ministarstvima počev od Ministarstva zdravlja, preko poljoprivrede, pa do Ministarstva odbrane, ali i na univerzitetima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i posebno ministra za zaštitu životne sredine Republike Srbije Gorana Trivana da povede širu akciju pronalaženja takvog otpada.

Predsednica
Stručnog saveta za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV položila venac povodom godišnjice Novosadske racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldmokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem i danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija ne sme ponovo biti prevarena

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da ne veruje slepo obećanju da ćemo biti priključeni na krak gasovoda „Turski tok“ i da ne prestane sa traženjem alternativa za nabavku neophodnog gasa.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2019. | Komentara: 0

Osuda skandaloznog teksta o ljotićevcima u Politikinom zabavniku

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje objavljivanje teksta pod naslovom „Ko su bili ljotićevci“, koji je objavljen u poslednjem broju nedeljnika „Politikin zabavnik“. Nažalost, pojave istorijskog revizionizma su sve češće, a tekst u „Politikinom zabavniku“ je jasan primer pranja biografija protagonista fašističkih ideja u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook