Pronaći sav opasan otpad i kazniti sve počinioce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 03. 2018. | Komentara: 0

Pronaći sav opasan otpad i kazniti sve počinioce

Novi Sad, 12. mart 2018 - Skrivanje i zakopavanje opasnog otpada je zločin protiv životne sredine, ali i svih građanki građana čiji bi životi i potomstvo tim zagađenjem mogli biti ugroženi.

LSV

Svako ko je to činio, mora za to odgovarati na sudu i mora biti najoštrije kažnjen.

Ako na teritoriji Republike Srbije postoji oko 100 hiljada tona opasnog otpada, kao što je nedavno ocenio i sam ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, onda je otkriće današnjih stotinu tona u Pančevu i Bavaništu, 1500 tona u Novom Sadu, velike jame u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu - tek vrh ledenog brega.

Republici Srbiji je pretila i još joj preti ekološka katastrofa i potrebno je hitno povesti što širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima je skriven opasan otpad.

Pored BIA i Ministarstva životne sredine koji su već angažovani na to otkrivanju tih lokacija, stručnjaka koji bi mogli i morali da se uključe u takvu akciju ima i u drugim ministarstvima počev od Ministarstva zdravlja, preko poljoprivrede, pa do Ministarstva odbrane, ali i na univerzitetima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i posebno ministra za zaštitu životne sredine Republike Srbije Gorana Trivana da povede širu akciju pronalaženja takvog otpada.

Predsednica
Stručnog saveta za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook