Propada vojvođanska privreda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Propada vojvođanska privreda

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul i portparolka GrO LSV Kikinda Dragana Dukić na konferenciji za novinare saopštili su da je tokom prethodne dve godine najviše firmi ugašeno upravo u Vojvodini.

- Situacija u kojoj su, sa jedne strane, porezi i nameti najviši u našoj pokrajini,  a sa druge Vojvođani kao najredovnije platiše, dovela je do toga da je najveći broj firmi ugašen upravo ovde. Po podacima koje je objavila Unija poslodavaca Srbije, u Vojvodini je u prethodne dve godine ugašeno 10,5 posto više privrednih društava od ukupnog broja novoosnovanih. Ono što je zastrašujuće je da za isti period, u Beogradu, ta razlika iznosi tek 3,4 odsto, a u regionu Južne Srbije 5,8 odsto. Kako je moguće da od nekada ekonomski razvijenog regiona, koji je stajao rame uz rame sa Slovenijom, postanemo nedovoljno razvijen region u kojem se na 100 otvorenih firmi ugasi 115? Kako je moguće da se naš grad sa nekada drugog mesta po stepenu razvijenosti stropošta na 56. mesto? - upitao se Šibul.
Dragana Dukić se osvrnula na činjenicu da ne postoji Pokrajinski zavod za statistiku koji bi se bavio svim relevatnim podacima koji se tiču Vojvodine.

- Pokrajinski zavod za statistiku, koji je nekada, pored statističke jedinice Republike Hrvatske, bio zavod sa najboljim kadrovima, ugašen je početkom devedesetih iz očiglednih razloga - težnje da se država potpuno centralizuje, a uticaj i svest o Vojvodini uguši. Liga poziva na osnivanje stručnih saveta koji bi se bavili ovim važnim pitanjima, jer, ukoliko ne znamo pouzdano gde smo, nećemo znati ni kuda bi trebalo da idemo - zaključila je Dukić.

(BILSV, 26.12.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook