Proslaviti Dan pobede nad fašizmom privođenjem fašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Proslaviti Dan pobede nad fašizmom privođenjem fašista

Novi Sad, 09. maj 2017 - Najbolji način da Republika Srbija obeleži Dan pobede nad fašizmom jeste da koliko danas ili sutra budu privedeni svi dokazani fašisti i nastavljači najmračnijih ideologija koji i dalje nesmetano dižu glavu i vršljaju po našoj zemlji.

lsv

Pripadnici Obraza čiji je rad zabranio Ustavni sud, i Nacionalni srpski front koji koristi obeležja i ideje zabranjenog Nacionalnog stroja, svakako bi morali biti prvi koje bi trebalo podsetiti na žrtve koje je ova zemllja podnela u borbi protiv fašizma. 

Nedopustivo je da ni posle deset godina još nema jasne, oštre i nedvosmislene osude i kazne za napad na antifašističku kolonu u Novom Sadu 2007. godine. Isto tako, nedopustivo je prekrajanje istorije i brisanja razlika između antifašista sa jedne te fašista i saradnika okupatora sa druge strane besramnim rehabilitacijama kvislinga.  

Popravka svih oštećenih spomenika narodnooslobodilačke borbe, ali i školski čas posvećen borbi protiv fašizma, samo su neki od poteza koje bi trebalo hitno preduzeti.

Za vlast koja se iskreno bori za evropski put i bolju budućnost ove zemlje i njenih građana, sve ovo bi trebalo da budu prioriteti.

Ništa manje nije važno ni precizno i glasno predočiti javnosti u Srbiji koliko je i na koje sve načine Evropska unija pomogla ili ulagala u Republiku Srbiju. Sigurno je da bi u tom poređenju, Ruska Federacija izgubila mnoge simpatije, a da bi Dan Evrope imao mnogo veću težinu i bio značajnije obeležen nego što je to danas slučaj.  

Sa druge strane, Evropska unija u čijim je temeljima pobeda nad fašizmom, morala bi koliko danas da prestane da ćutke posmatra povampirenje fašizma u pojedinim članicama  i da isto tako nemo posmatra električnu žičanu ogradu na nekim svojim granicama.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook