Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

NOVI SAD - Vatrogasna brigada Novog Sada organizovala je danas obuku protivpožarne zaštite dece u vrtiću "Vendi" predškolske ustanove Radosno detinjsto. Osnovnu obuku prošlo je oko stotinu dece ovog vrtića, a mališanima je, pored objašnjavanja šta da rade u kriznim situacijama, pokazana i oprema vatrogasaca.

LSV

Današnjoj obuci prisustvovali su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, načelnik Uprave za vanredne situacije pri MUP-u Boško Pilipović i načelnik Vatrogasne brigade Novog Sada Dragoslav Klisura.
- Obuka protivpožarne zaštite važna je za sve uzraste, kako bi mladi znali šta da čine u kriznim situacijama - izjavio je Jovanović. On je dodao će kroz razgovor sa vatrogascima, deca steći elementarno znanje o protivpožarnoj zaštiti.
- Mi smo proteklih nekoliko meseci razgovarali sa vatrogascima, sa Upravom za obrazovanje i sa ljudima iz Hitne pomoći, da se krene s edukacijom mladih, kako predškolskog tako i školskog uzrasta, sa ciljem da sva deca dobiju znanje o protipožarnoj zašiti, ali i o prvoj pomoći u takvim situacijama - podsetio je Jovanović.

Predsednik novosadskog parlamenta je objasnio da do sledeće školske godine Uprava za obrazovanje, zajedno sa vatrogascima i sa službom Hitnom pomoći, treba da napravi program po kojem bi novosadska deca stekla elementarna znanja iz protivpožarne zaštite i pružanja prve pomoći.

Tokom današnje obuke, vatrogasci su deci objašnjavali šta da učine ukoliko se opeku, šta da čine ako izbije požar, koga da zovu i druge slične kritične situacije. Komandir odeljenja Vatrogasne brigade Novi Sad Robert Varadi kaže da Vatrogasna brigada edukuje decu tako što odlazi u ustanove ili deca na obuku dolaze u jedinicu.
- Cilj edukacije jeste upoznavanje dece sa požarima, opasnostima koje vrebaju, a sve kako bi prepoznali kritične situacije, prevladali strah i izbegli da do požara uopšte i dođe - istakao je Varadi.

(BILSV, 12.06.2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook