Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i međugraničnu saradnju GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da veliki privredni subjekti  u gradu Zrenjaninu i regionu ne rade usled loše privatizacije, svetske ekonomske krize i drugih faktora koji su doveli do prestanka proizvodnje.

- Najveći pokretač razvoja bilo kog oblika privrednog delovanja u zemljama tranzicije su mala i srednja preduzeća. Potencijal grada i okruga je upravo u tome, odnosno onim delatnostima koje pokreću poljoprivredni i sirovinsku proizvodnju " istakao je Milošev. Kako kaže, u narednom periodu je potrebno pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima, što će pre svega dovesti do otvaranja novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima AP Vojvodina, u prva tri meseca ove godine ostvarila je 35,8%  izvoza dok taj procenat kada je u pitanju berogradski region iznosi 45,2 % , što bi značilo da u Vojvodini ima potencijala za razvoj preduzetništva.

-S krenuo bih pažnju da je pre neki dan objavljen konkurs SIEPE, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu 50% od ukupnih troškova projekta. Apelujem na privrednike i preduzetnike našeg regiona da učestvuju na ovom i sličnim konkursima. Stručni tim saveta ovog resora LSV stoji im na raspolaganju kada je u pitanju pisanje projekata, jer je i naš cilj da se što više  preduzeća koja se bave izvozom poluproizvoda, pa i onih finalnih proizvoda, a koja uživaju ugled na tržištu Evrope i sveta, odazovu  pozivu za dodelu sredstava " napomenuo je Vladimir Milošev. Kako je rekao, sektor malih i srednjih preduzeća raspolaže velikim brojem delatnosti koje imaju potencijal otvaranja novih radnih mesta, a u tu svrhu na raspolaganju imaju i Regionalnu privrednu komoru Zrenjanina, Odbor za preduzetništvo i članove Gradskog veća, kao i nadležne Gradskoj upravi.

(BILSV, 17.05.2011.)
Saopštenja | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Brojne nepravilnosti pred najavljene izbore za savete mesnih zajednica u opštini Šid

Odbonici Skupštine opštine Šid, na prvoj ovogodišnjoj sednici, doneli su novi Statut opštine koji je usledio nakon izmena Zakona o lokalnoj samoupravi. Bitne izmene i dopune odnose se pre svega na ovlašćenja opštine u pogledu rada mesnih zajednica, kao i imenovanja Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica. 
Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Horor na Trgu dr Zorana Đinđića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje bahatost i bezobrazluk koji predstavnici zrenjaninske naprednjačke vlasti po ko zna koji put pokazuju nemarom prema javnim površinama.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 01. 2019. | Komentara: 0

Kada će crkva platiti porez na šume, njive i poslovne prostore?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i ako nije kada će početi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook