Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da prvih 100 dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić jasno  govore o nepreciznom kursu Vlade Republike Srbije.

 LSV

Još prilikom ekspozea mandatarke Brnabić, LSV je naglasila da ne vidi ništa dobro u centralističkom pristupu koji ona neguje. Nepominjanje Vojvodine u ekspozeu bio je znak da Vlada neće previše obraćati pažnju na njene interese.

Spoljnopolitička lutanja Vlade su nešto što veoma šteti našoj zemlji. Gaf premijerke Brnabić, sa nošenjem stenograma intervjua Blumbergu ambasadoru Ruske Federacije, samo je jedna slika čudne orijentacije njenog kabineta.

Proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji je veoma spor, tapka u mestu, a neusklađenost naše spoplje politike sa EU preti da nas povuče i korak unazad.

LSV ne podržava, niti će podržavati kabinet Ane Brnabić, ali pozivamo premijerku da pokaže mnogo veću posvećenost principima na kojima počiva moderno društvo.

Decentralizacija, vladavina prava i sloboda medija moraju biti u fokusu rada njenog kabineta.

Bez jasnijeg preziciranja pravca ka ulasku u Evropsku uniju, Srbija će i dalje biti taoc mitomanske politike, koja nas je uništila kao ozbiljnu državu.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook