Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 01. 2020. | Komentara: 0

Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

Novi Sad, 05. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“. 

LSV

U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. 

Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluje i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje. 

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.  

Tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave. 

Pozivamo i predstavnike dela vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. 

Takmičenje dela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 23. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV traži da država hitno procesuira pojedince koji prete migrantima

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u najkraćem roku privedu licu pravde i procesuiraju sva lica koja su prethodnih dana učestvovala u akcijama kojima se preti migrantima u Beogradu i drugim krajevima Srbije.
Izjave | Nedelja, 23. 02. 2020. | Komentara: 0

Ruska ambasada priprema demonstracije u Beogradu na proleće

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je više nego jasno da ruska ambasada priprema demonstracije u Beogradu na proleće po ugledu na demonstracije u Podgorici, samo što će podgorićka odbrana srpskih svetinja biti zamenjena beogradskom odbranom kosovskih svetinja.
Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook