Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 01. 2020. | Komentara: 0

Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

Novi Sad, 05. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“. 

LSV

U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. 

Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluje i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje. 

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.  

Tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave. 

Pozivamo i predstavnike dela vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. 

Takmičenje dela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook