Radnici iz Kule ostali bez posla, a za Beograd to nije problem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2019. | Komentara: 0

Radnici iz Kule ostali bez posla, a za Beograd to nije problem

Kula, 10. mart 2019 - U opštini Kula je kompanija u blokadi „L.E.D. tri“ prodata, sedište je prebačeno iz Kule u Beograd, a oko 170 zaposlenih je ostalo bez svojih plata. Pored toga što se neizmirena dugovanja vuku još od avgusta 2018. godine, u najgoroj situaciji su se pronašle trudnice i porodilje koje su tu radile. Kada je u pitanju kampanja „Budućnost Srbije“, iz medija se mogu čuti rezultati učinjenog, planovi za unapređenje kvaliteta života, o čemu govori predsednik Srbije u obilasku okruga. Kada se zaista pogleda kako može izgledati budućnost Srbije, stvari nisu toliko pozitivne. 

LSV

U najtežoj situaciji su zaposlene trudnice i porodilje, budući da ne mogu overiti svoje zdravstvene knjižice, ne mogu se prijaviti na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje i primati naknadu, budući da nema ko da ih odjavi. Nekim od zaposlenih ističe porodiljsko odsustvo, ali ne mogu tražiti drugo radno mesto, jer nemaju upisan ukupan staž, niti mogu biti odjavljene. 

Po ovom pitanju se izjasnila čak i Opštinska uprava Kula u saopštenju u kom navodi da nije nadležna za dalji razvoj događaja. Isti odgovor su dobili i od Uprave za inspekcijske poslove, budući da promenom adrese sedišta više nemaju nadležnost za nadzor u ovoj kompaniji. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na gruba kršenja ljudskih prava, postavljala pitanja kojima bi se popravio kvalitet života, te očekujemo da se o ovom slučaju oglase predsednik Republike Srbije i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i pronatalitetnu politiku. 

Konkretnim merama se mora stati u zaštitu oštećenih radnika i jasnim stavom potvrditi da je budućnost Srbije, koju čine trudnice i porodilje, zaista put kojim se vode predstavnici vlasti, a ne samo mlaka demagoška parola. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena Papuga



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook