Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

SARAJEVO / NOVI SAD - Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za N1 Sarajevo.

LSV

- Srbija bi izgubila time kao zemlja ništa - ona bi samo dobila i zato sam ja pokušao da u Deklaraciji o Srebrenici uđe ta reč genocid da bi bilo jasno da se mora raskinuti sa tom ideologijom. Ko je Srbin taj mora da razmišlja na određeni način i da u svemu tome saučestvuje u kompletnom projektu, to je ono zbog čega, ako se kaže genocid, nisu u pitanju samo Srbi kao narod, niti Srbija kao država, nego jedan koncept političkog razmišljanja koji vodi ka tome da je Srbija, dokle god se stigne, a da u njoj mogu da žive samo oni koji razmišljaju kao takozvane patriote, misle da treba – dodao je on. 

Čanak je u „Novom danu“ rekao i da ne bi rekao da Srbija ne poštuje presude Međunarodnog suda, navodeći da je u jednom periodu isporučivala tražene osobe Hagu. Govoreći o odnosima između Bosne i Hercegovine i Srbije, kazao je da je Tribunal amnestirao ideologiju, kao i da se ne može očekivati da neko „od spolja rešava naše odnose“, kao i da se to ne može učiniti bez jasnog suočavanja sa tim šta je dovelo do svega ovoga.

- Po mom mišljenju jedan od najodgovornijih za sve to je bio režim Slobodana Miloševića i njegov velikosrpski koncept kojim se pokušavala preuzeti Jugoslavija. A pošto nije, onda je bilo „daj šta daš" - kazao je Nenad Čanak.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook