Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemorakta Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će Predsedništvo stranke 10. decembra razgovarati o eventualnom učešću na trećem sastanku koji se održava u okviru dijaloga o izbornim uslovima u Narodnoj skupštini, uz posredovanje predstavnika EP, a koji je zakazan za petak.

LSV

LSV je, kako navodi, iznenađena stavovom Evropskog parlamenta, čiji su zvaničnici prošli put na sastanak pozvali samo deo opozicije, odnosno „grupacije koje se predstavljaju kao zastupnici ruskih interesa“.

- Ako EU želi da definiše stavove prema Srbiji na taj način, duboko greši - rekao je Kostreš za Tanjug i dodao da će LSV, bez obzira što zalaže za evrointegracije koje, ističe, nemaju alterantivu, razmisliti da li želi da učestvuje u takvim razgovorima.

- Razmislićemo, jer nam se čini da razgovori liče na frarsu - rekao je Kosteš i dodao da se u LSV nadaju da je takvo ponašenje - odabir sagovornika - rezultat nesnalaženja i loših informacija, a ne odluke da se mora razgovarati sa onima koji „protežiraju ruske, a ne i evropske stavove“.

(SzILSV, 08.12.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook