Razvojna šansa grada su lavići, tigrići i nilski konjići

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Razvojna šansa grada su lavići, tigrići i nilski konjići

Zrenjanin. 14. maj 2019 - Nas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine baš inspiriše izgled javnih površina u Zrenjaninu, parkova, travnjaka i drugih zelenih površina. Osim savesnih pojedinaca koji su prostor ispred svojih kuća već uredili, nadležni za higijenu grada su izgleda još u zimskom snu. Parkovi su zarasli u visoku travu i rastinje, pa pružaju izvrsne mogućnosti da se u sasvim prirodnim uslovima divljine uzgajaju egzotične životinje.

LSV

Prilika je to da se zapate lavići, tigrići, leopardići a u gradskim jezerima i nilski konjići, naravno i druge životinje sa dalekih meridijana. Zbog odličnih uslova za njihovo napredovanje u našoj naprednoj sredini može se očekivati da će brzo stasati u prelepe primerke životinja sa udaljenih prostora. I tu je šansa ovog grada. Safari, foto safari. Nije teško zamisliti slike velikog broja blindiranih džipova iz kojih samo vire objektivi fotoaparata ili cevi pušaka, koji se kreću po našim parkovima i zelenim površinama. Bogati stranci, naročito iz evropskih zemalja, ne bi morali da putuju u Afriku, Aziju, Australiju ili Latinsku Ameriku, već bi im sve to bilo na dohvat ruke.
     
Zato pozivamo gradske čelnike da zasuku rukave i pripreme se za brojanje deviza koje će se na ovaj način slivati u kasu. A sa tako stečenim novcem mogu se, recimo, ozeleniti još veći delovi grada i prepustiti na nebrigu, idealnu za nastanjivanje novih primeraka. I tako u nedogled.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook