Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 18. 07. 2015. | Komentara: 0

Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Prvi Atletski stadion u Srbiji, koji je izgrađen pre osam godina u Sremskoj Mitrovici, juče je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „obukao novo ruho“. Naime, ovaj sekretarijat je uložio u sanaciju habajućeg sloja sintetičke atletske podloge sedam miliona dinara. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić juče je svečano otovrila ovu rekonstriusanu stazu, koja se prostire na gotovo 7.000 kvadratnih metara.

LSV

Tepićeva je ovom prilikom istakla da je ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture u Vojvodini jednako važno koliko i ulaganje u njeno održavanje, adaptaciju i saniranje.

- Svi smo svesni koliko je važno ulagati u izgradnju sportske infrastrukture, u izgradnju školskih sportskih sala, terena, igrališta, ali to nije dovoljno, svaki izgrađen objekat mora se vremenom i održavati, rekonstruisati, sanirati i adaptirati. Svedoci smo da je poslednjih godina postala praksa da se grade ogromne hale i tereni, koji posle budu prepušteni sami sebi i vrlo brzo postaju neupotrebljivi, a pre svega nebezbedni. Upravo zbog bezbednosti i funkcionalnosti, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu posebnu brigu vodi o rekonstrukciji sportskih objekata - naglasila je ona.

Sekretarka Tepić je istakla i da nakon ove rekonstrukcije, Sremska Mitrovica može da se pohvali da je postala atletski centar i to ne samo vojvođanski, već i republički, u koju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagao i u prvoj fazi izgradnje, kao i u opremanje. 

- S obzirom na to da je Vojvodina već nadaleko poznata po svojim atletskim šampionima, svetskim i evropskim, nadam se da će na ovoj stazi trenirati i neka nova Ivana Španović i neki novi Mihail Dudaš. Takođe, s ponosom mogu da istaknem da je naš sekretarijat prava podrška sadašnjim i budućim šampionima, a dokaz je na samo ovaj specijalizovani objekat, već i zatvorena atletska hala u Novom Sadu čiju smo izgradnju takođe mi finansirali - zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18.07.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook