Rekordno loša realizacija budžeta za prvih 6 meseci 25% prihodna strana 21% rashodna

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 27. 09. 2019. | Komentara: 0

Rekordno loša realizacija budžeta za prvih 6 meseci 25% prihodna strana 21% rashodna

Novi Bečej, 29. septembar 2019 - O nestručnosti opštinske službe za finansije Novobečejci su dosta saznali tokom afere – Izvinite, pogrešno smo obračunali porez. Nove propuste i nelogičnosti opštinkog rukovodstva, koje je sa ovom službom pokušalo da predstavi na koji način će se raspoređivati novac iz opštinske kase, razmatrali su odbornici na Skupštini opštine Novi Bečej.

LSV

Saša Šućurović, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine pitao je prisutne da li znaju da je ovako loša realizacija budžeta i loše planiranje postavilo opštinu Novi Bečej na zadnje mesto u Vojvodini, da ne postoji opština u kojoj je realizacija, tj potrošnja planiranih sredstava oko 20% : „ Prilikom usvajanja budžeta odbornici LSV su vam ukazivali na greške koje ste tada napravili.  Još tada vam je rečeno da budžet koji ste planirali nije realan i da je to samo spisak nerealnih želja. Umesto da baratamo sa realnim budžetom od oko 800-900 miliona vi ga povećate na milijardu i osamsto. I onda imamo realizaciju za prvih 6 meseci 21%. Onda se hvalimo kako imamo najveći budžet, a posle se radi rebalans kako bi se prikrila činjenica o rekordno maloj realizaciji i činjenica da je naduvani bužet bio samo populistički potez za glače.“

Šućurović je dodao da odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine podržavaju kapitalne investicije. Ulaganje u značajne projekte od svih nivoa vlasti je važno za stanovnike opštine Novi Bečej i zato će uvek biti podržano od strane LSV, ali isto tako se očekuje od partije na vlasti da sasluša kada joj odbornici Lige sugerišu adekvatnim argumentima da finansijska služba ne radi dobro planiranje i rebalans budžeta.

Povodom predloga da se u budžet uvrste i sredstva za kupovinu stare mlekare kod stadiona Saša Šućurović je rekao da će odbornici LSV podržati i taj predlog ako je u interesu razvoja opštine, ali je tražio da se prethodno podnese izveštaj šta se dešava sa prethodno kupljenim nekretninama: zgradom „Sokolca“ i garažama i objektima u dvorištu suda.

Nevena Subotić, odbornica LSV je u više navrata kritikovala raspored i namenu sredstava iz budžeta. Ona je rekla da to što vlast planira da kreči i renovira Dom zdravlja u Novom Bečeju kao i ambulantu u Kumanu neće spasti ni jednog građanina koji se nađe u situaciji da mu zatreba ekipa Hitne medicinske pomoći, ako je ona na putu : „ Znate bolje nego ja da nam nedostaju medicinski kadrovi u Domu zdravlja, da hitna pomoć ima samo jednu ekipu, koja kada ode za Novi Sad ili Zrenjanin stanovnici opštine ostaju na milost i nemilost sudbini, jer bi u slučaju poterbe još jedne intervencije ekipe hitne pomoći  ostali kratkih rukava. U oštini Novi Bečej radi samo jedna ekipa hitne pomoći, a vi umesto da zapošljavate vozače i doktore krečite Dom zdravlja.

Subotić je  pored ostalog tražila da se sednice SO Novi Bečej prenose na novobečejskoj televiziji kako bi građani imali uvid u to šta se radi u njihovo ime.

Odbornik LSV Radoslav Šećerov postavio je pitanje opštinskoj vlasti zašto je izlobirala samo 25 miliona dinara za Radničku sportsku olimpijadu podsećajući ih da je Ada dobila 75. On je naglasio da je to propuštena prilika da se dobije više sredstava za renoviranje i izgradnju sportskih objekata u opštini. Šećerov je takođe predložio da se odeljenje za fizijatriju i fizioterapiju ponovo uspostavi jer za tim postoji velika potreba stanovnika opštine.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi BečejIzjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook