Republika Srbija da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2018. | Komentara: 0

Republika Srbija da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

Novi Sad, 09. januar 2018 - Odlikovanje koje je Milorad Dodik danas uručio Tomislavu Nikoliću, nije ni vest ni iznenađenje.

LSV

Isto tako, očekivana je bila i Nikolićeva današnja čestitika Dodiku i želja da Republika Srpska bude samostalna, nezavisna, a zatim i da se ujedini sa Republikom Srbijom.

Čovek koji se izostankom lustracije i spletom nesrećnih okolnosti našao na čelu Republike Srbije, a danas je vladin činovnik, nikada se nije odrekao titule četničkog vojvode a svojim izjavama i postupcima je nastavio sa idejom Velike Srbije koja je uvu zemlju uvukla u tragedije, bedu i ratove.

O tome svedoči ne samo njegova podrška u svojstvu predsednika Republike Srbije referendumu održanom u entitetu susedne BiH protivno odluci Ustavnog suda te zemlje pre godinu i po dana, nego i njegova naknadna izjava iz maja - da se nada da će jednoga dana Republika Srpska i Republika Srbija biti jedno.

Upravo to je ono što Milorad Dodik zagovara i crta na mapama.

Upravo zato je važno da se jednom za svagda vlast u ovoj zemlji oglasi i ogradi i od Dodikovih i od Nikolićevih izjava kojima se narušava teritorijalni integritet BiH.

I da se ograde od te politike.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook