Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

Novi Sad, 20. februar 2017 - Svetski dan socijalne pravde Srbija dočekuje kao država koja po tom pitanju nema puno toga čime može da se podiči.

LSV

Borba protiv siromaštva i stvaranje jednakih šansi za sve, veliki je posao za Republiku Srbiju  kao jednu od zemalja sa najvećim stepenom nejednakosti između najbogatijih i najsiromašnijih. Ovo je zemlja gde u riziku od siromaštva živi skoro trećina dece, a svako osmo dete živi u porodicama koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Ovo je zemlja u kojoj je najveća diskriminacija prilikom zapošljavanja, a najviše su joj izložene žene, osobe sa invaliditetom, stariji i Romi. I tako je već godinama.

Ovo je država u kojoj za prava radnika, otimanje zemlje od paora, ili rezervi nafte i gasa od svih nas i naše dece, brinu još samo nekolicina preostalih građanskih stranaka.  

Svi smo svedoci da dok predsednik države i sijaset drugih funkcionera imaju lažne ili barem sumnjive diplome i doktorate, mladi ljudi sa pravim diplomama napuštaju zemlju.

Svedoci smo i da su kriminalci sakriveni iza navijačkih šalova pravi kolekcionari krivičnih prijava i oslobađajućih sudskih presuda, ali su zato na udaru zakona ulični prodavci kaiševa ili lubenica.

Građanima se seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, ali se zato gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente.
 
Isto je i sa dugovima za poreze i doprinose. Građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, ali crkva javno odbija da plati taj porez.
 
Slika i prilika ravnomernog regionalnog razvoja je ideja o postavljanju solarnih kontejnera po Beogradu sa bežičnim internetom za sve koji se nađu u blizini, dok po vojvođanskim gradovima i naseljima nedostaje voda za piće ili kanalizaciona mreža.

I sve ovo je samo komadić slike o životu u Republici Srbiji, koja danas nema puno razloga za slavlje.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook