Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

Novi Sad, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni organi jasno zabrane, i sada i ubuduće, organizovanje bilo kakvog „omladinsko – patriotskog“ kampa u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

LSV

Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa „Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije“, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I, da Republika Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju.

Potpuno je jasno da traženjem odobrenja za organizaciju takvog kampa od Ministarstva odbrane Republike Srbije organizatori, očigledno, pokušavaju da izbegnu da on bude zatvoren kao prošle godine.

Nadležni bezbednosni organi naše zemlje nemaju pravo da ćute.

Dužni su da saopšte punu istinu o kampu i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

Jer, nazivanje ovakvog kampa „omladinsko-patriotskim“, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje.

A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje

Isto tako, pitanje ko su ljudi koji bi da decu vode u vojni kamp na Zlatiboru, a zatim i u Rusku Federaciju, bi svakako moralo da zainteresuje i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo prosvete.

Ni oni nemaju prava da ćute.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Naprednjaci od Kikinde prave grad staraca

Nakon izbora za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, Miroslav Grujić za Kikindske govori o prvim koracima na čelu kikindskih ligaša. On je najavio više tribina, akcija i susreta sa građanima. Intervju prenosimo u celosti.
Odbori LSV | Petak, 19. 04. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ponovo gazi Skupštinu grada

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine izražavaju veliko nezadovojstvo zbog načina sazivanja 25. sednice Skupštine grada Zrenjanina. Vladajuća većina ponovo je primenila, već dobro oprobani, metod apsolutne kontrole gradonačelnikove vlasti nad Skupštinom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook