Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

Novi Sad, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni organi jasno zabrane, i sada i ubuduće, organizovanje bilo kakvog „omladinsko – patriotskog“ kampa u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

LSV

Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa „Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije“, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I, da Republika Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju.

Potpuno je jasno da traženjem odobrenja za organizaciju takvog kampa od Ministarstva odbrane Republike Srbije organizatori, očigledno, pokušavaju da izbegnu da on bude zatvoren kao prošle godine.

Nadležni bezbednosni organi naše zemlje nemaju pravo da ćute.

Dužni su da saopšte punu istinu o kampu i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

Jer, nazivanje ovakvog kampa „omladinsko-patriotskim“, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje.

A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje

Isto tako, pitanje ko su ljudi koji bi da decu vode u vojni kamp na Zlatiboru, a zatim i u Rusku Federaciju, bi svakako moralo da zainteresuje i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo prosvete.

Ni oni nemaju prava da ćute.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar MartonSaopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Dverima nije mesto na građanskim protestima

Analizom nedavnih izjava, nije teško primetiti da Boško Obradović i njegovi sledbenici pokušavaju da izvođenjem što većeg broja ultracionalista dominantne ljotićevske ideologije pokušavaju da uguše građanski karakter protesta sa idejom da isti preraste u nacionalističko orgijanje.
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda napada na Prajd info centar

Liga socijaldemokrata Vojvodine na najoštrije osuđuje napad na Prajd info centar, koji se dogodio tokom sinoćnog protesta "Kosovo je Srbija".
Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Zaustaviti odlazak mladih iz Zrenjanina

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavilo je formiranje Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija kako bi se zaustavio masovni odlazak, pre svega mladih, iz zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook