Republika Srpska im je važnija od Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Republika Srpska im je važnija od Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odgovarajući na pitanje lista Danas, kako komentariše odlikovanje Ani Brnabić za "nemerljivi doprinos" Republike Srpske, rekao je da kada se u javnosti stvara i stalno podgreva utisak da za Veliku Srbiju ima još nade. Kako je rekao, a da Republika Srpska tek što nije postala, zajedno sa delovima Kosova i Crne Gore, deo tog svesrpskog prostora, onda je logično da vlastodršci sa obe strane Drine aktivno učestvuju u tome.

LSV

- Orden koji je dobila premijerka se savršeno uklapa u tu sliku. Ja bih bio mnogo srećniji da je ona dobila nagradu APV, zbog toga što je omogućila donošenje dva zakona kojima se definišu nadležnosti i finansiranje Vojvodine, koji su Ustavom definisana obaveza, ali bojim se da do toga neće doći, jer ekonomski jaka i prosperitetna Vojvodina se ne uklapa u ovaj koncept aktuelne vlasti - rekao je Kostreš. 
(SzILSV, 11.01.2019)



Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook