Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je za RTV da Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. godine do danas duguje 240 milijardi dinara.

LSV
 
- Pokrajinski budžet nikada od donošenja Ustava do danas nije iznosio najmanje sedam procenata, kako kaže 184. član Ustava Republike Srbije. Tako da je donošenje i ovog budžeta protivustavno. Republička administracija opet postupa protivustavno i to nije dobro niti za AP Vojvodinu, niti za Republiku Srbiju, jer Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. do danas duguje već 240 milijardi dinara – istakla je Sedlarević odgovarajući na pitanje „Da li je smanjenje pokrajinskog budžeta ima veze sa tim što je 2016. izborna godina?“ u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a. Ona je novinarima rekla i da ne zna da li to ima veze, ali da može biti jedan od mogućih razloga.
 
- Ono čemu svedočimo je da od donošenja Ustava 2006. godine do danas, svake godine AP Vojvodina je bivala zakidana od nekoliko do nekoliko desetina milijardi dinara svake godine, od strane republičke administracije – dodala je.
 
Govoreći o najavi otvaranja pregovaračkih poglavlja, Maja Sedlarević, koja je i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine predočava da preko 70 odsto svega što se dešava u pregovaranju je na nivou lokalnih samouprava i regionalnih vlasti i da bi tu trebalo pružiti ogromnu podršku i lokalnim i regionalnim vlastima.
 
- Tu vidim posebnu ulogu pokrajine Vojvodine - podvlači Sedlarević.

(BILSV, 11.12.2015)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook