Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Novi Sad, 20. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.

LSV 

LSV smatra da se pitanje ispravne pijaće vode može rešiti samo opštim konsenzusom i zajedničkim zalaganjem svih političkih činilaca u Zrenjaninu, uz pomoć državnih i pokrajinskih vlasti.

Valja pomenuti i to da je kojim slučajem pitanje vode u gradu rešeno, ostaje problem vodosnabdevanja u 21 naseljenom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a o tome retko ko govori.

LSV smatra da je put za rešavanje pitanja ispravne pijaće vode na teritoriji srednjeg i severnog Banata u izgradnji regionalnog vodovoda. Na taj način bi se rešio veliki problem više od 250.000 građana koji žive u 74 naselja u osam banatskih opština.

Sedamanaest godina je predug period. Neodgovornost, nestručnost i političke podele nisu dale rezultat.

Vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti onih koji su trošili novac građana Zrenjanina, a nisu uspeli da reše problem vodosnabdevanja.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook