Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Novi Sad, 20. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.

LSV 

LSV smatra da se pitanje ispravne pijaće vode može rešiti samo opštim konsenzusom i zajedničkim zalaganjem svih političkih činilaca u Zrenjaninu, uz pomoć državnih i pokrajinskih vlasti.

Valja pomenuti i to da je kojim slučajem pitanje vode u gradu rešeno, ostaje problem vodosnabdevanja u 21 naseljenom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a o tome retko ko govori.

LSV smatra da je put za rešavanje pitanja ispravne pijaće vode na teritoriji srednjeg i severnog Banata u izgradnji regionalnog vodovoda. Na taj način bi se rešio veliki problem više od 250.000 građana koji žive u 74 naselja u osam banatskih opština.

Sedamanaest godina je predug period. Neodgovornost, nestručnost i političke podele nisu dale rezultat.

Vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti onih koji su trošili novac građana Zrenjanina, a nisu uspeli da reše problem vodosnabdevanja.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook