Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

Novi Sad, 7. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima Kosova na učešću u fer i demokratskom izbornom procesu, koji je juče doveo do poraza vladajućih elita i ubedljive pobede opozicionih stranaka.


Veoma je važno što je vlast na Kosovu poražena na demokratskim izborima, čije su rezultate svi priznali. Posle dugo vremena, s obzirom na prošlost pobedničkih stranaka, Kosovom neće vladati ljudi čija je ključna odrednica učešće u ratu i kontroverzni ratni staž. 

Građanke i građani Kosova jasno su poručili političkim elitama da je njihovo društvo bilo u kandžama korupcije i kriminala, te da je potrebno osloboditi se te pošasti. Pred novim vlastima je težak posao dalje demokratizacije društva, jačanja institucija sistema i beskompromisna borba protiv korupcije. 

Očekujemo da će ovi rezultati pozitivno uticati na politička kretanja u celom regionu, te da će nova vlast na Kosovu dati kvalitetan impuls u pregovorima između Beograda i Prištine. 

Nadamo se da će nova vlast na Kosovu biti brzo formirana i da će bez odlaganja biti obnovljen dijalog sa Srbijom u cilju postizanja trajnog i sveobuhvatnog sporazuma koji će značiti konačno smirivanje zapadnog Balkana i njegovo okretanje ekonomskom razvoju i evroatlanskim integracijama.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook