Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Rezultati izbora na Kosovu važni za ceo region

Novi Sad, 7. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita građanima Kosova na učešću u fer i demokratskom izbornom procesu, koji je juče doveo do poraza vladajućih elita i ubedljive pobede opozicionih stranaka.


Veoma je važno što je vlast na Kosovu poražena na demokratskim izborima, čije su rezultate svi priznali. Posle dugo vremena, s obzirom na prošlost pobedničkih stranaka, Kosovom neće vladati ljudi čija je ključna odrednica učešće u ratu i kontroverzni ratni staž. 

Građanke i građani Kosova jasno su poručili političkim elitama da je njihovo društvo bilo u kandžama korupcije i kriminala, te da je potrebno osloboditi se te pošasti. Pred novim vlastima je težak posao dalje demokratizacije društva, jačanja institucija sistema i beskompromisna borba protiv korupcije. 

Očekujemo da će ovi rezultati pozitivno uticati na politička kretanja u celom regionu, te da će nova vlast na Kosovu dati kvalitetan impuls u pregovorima između Beograda i Prištine. 

Nadamo se da će nova vlast na Kosovu biti brzo formirana i da će bez odlaganja biti obnovljen dijalog sa Srbijom u cilju postizanja trajnog i sveobuhvatnog sporazuma koji će značiti konačno smirivanje zapadnog Balkana i njegovo okretanje ekonomskom razvoju i evroatlanskim integracijama.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook