Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

BELA CRKVA - Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.

LSV

- Na dnevnom redu jučeranjeg zasedanja lokalnog parlamenta raspravljalo se i o drugom rebalansu budžeta, kao i o povećanju poreza građankama i građanima Opštine Bela Crkva. Prema Izveštaju se vidi da se lokalna samouprava odnosila nedomaćinski i bahato prema novcima građanki i građanima opštine, te je tako u izveštaju iskazan deficit. Budžet je u minusu 15.313.184 miliona dinara i to je prvi put da se susrećemo kao odbornici i da se takav izveštaj na sednici usvaja - objasnila je Ristić.

Kako je rekla, a tamo gde novca ima ne troši se kako treba. Ona je istakla i da su nadležni sredstva za životno važne stvari, kao što su putevi, omladina ili Kancelarija za ekonomski razvoj, drastično smanjili.

- Iz izveštaja se vidi i da u proteklih šest meseci Kancelarija nije uputila nijedan projekat sekretarijatima ili ministarstvima. Problem je i kod funkcionisanja Mesnih zajednica, za čije potrebe se stalno smanjuju planirana sredstva. Međutim, kod predsednika opštine su povećana sredstva i to sa 1,8 miliona na 3,8 miliona dinara - ukazala je Ristić.

Ona je dodala i da se iz rebalansa vidi  da je opština u minusu 66 miliona, koje pokriva podignutim kreditom od 30 miliona i suficitom iz ranijih perioda 36 miliona, međutim načelnica za finansije opštinske uprave Bela  Crkva nije znala da odgovori odakle je taj suficit, gde je nastao i kako će se on iskoristiti.

- Građanke i građani izmiruju svoje obaveze, a to se najbolje vidi kada je porez u pitanju, gde se naplativost kreće od 84 do 100 posto uprkos odluci o povećanju poreza, koji je za poljoprivrednike povećan za čak 90 posto. I uprkos tome, opština je u minusu, što jasno pokazuje koliko se vlast ponaša bahato sa novcima građanki i građana. - zaključila je Ristić.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook