Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da rudnik Kovin, koji je od sada u procesu privatizacije, zapravo treba da bude vraćen u vlasništvo AP Vojvodine.

Bojan Kostres

Komentrašući objavljivanje tendera za privatizaciju tog rudnika, on je kazao da će o tom procesu LSV zatražiti objašnjenje u Vladi Srbije, dodavši da veruje da će dogovor koji je u tom pogledu postignut u septembru između predsednika LSV Nenada Čanka i premijera Srbije Mirka Cvetkovića biti ispoštovan.

– Nema razloga da ne verujemo da će obećanje koje tom prilikom dao premijer Cvetković biti ispoštovano. Naredne nedelje imaćemo tim povodom sastanak u Vladi Srbije na kojem će se to pitanje razjasniti – rekao je Kostreš, koji je bio i predsednik radne grupe za izradu Zakona javnoj svojini. On je naveo i da tim zakonskim propisom, koji je usvojen u septembru, nije eksplicitno predviđeno pravo Pokrajine da zatraži vlasništvo nad rudnikom Kovin, ali da je ipak to pravo Pokrajine sadržano u amandamanu LSV-a koji je proistekao iz dogovora koji su postigli Čanak i Cvetković uoči usvajanja tog zakona. Po njegovim rečima, i kad je dogovor postignut, porcedura za proces privatizacije navedenog rudnika već je bila u toku, ali je ostalo da se razjasni na šta se konkretno ona odnosi, odnosno „na koji deo rudnika”.

– Očekujem da ćemo za nekoliko dana dobiti informaciju o tome šta se tu konkretno dešava kad je u pitanju rudnik Kovin – kazao je Kostreš.
On je podsetio i na to da se na osnovu dogovora Nenada Čanka i Mirka Cvetkovića, Vlada Srbije obavezala na to da u roku od šest meseci od stupanja na snagu Zakona o javnoj svojini donese uredbu kojom će se precizirati da se Vojvodini, sem vlasništva nad rudnikom Kovin, prenese i imovina Novosadskog sajma, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, DP „Gas“, Petrovardinska tvrđava, te određeni legati. Podsetimo, Agencija za privatizaciju objavila je juče javni poziv za tendersku prodaju pokretne imovine Rudnika Kovin, a minimalna cena iznosi 3,37 miliona evra.

(BILSV, 23.12.2011.)Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Ministre, recite istinu o Turskom toku!

Budući da se izgradnja kraka gasovoda „Turski tok“ od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom već zahuktala i da u Luku Novi Sad stižu cevi, dok se na nekim lokacijama u zemlji one već i postavljaju, krajnje je vreme da ministar energetike Aleksandar Antić obavesti javnost o tome šta se tačno radi, kako se radi i pod kojim uslovima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook