Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da rudnik Kovin, koji je od sada u procesu privatizacije, zapravo treba da bude vraćen u vlasništvo AP Vojvodine.

Bojan Kostres

Komentrašući objavljivanje tendera za privatizaciju tog rudnika, on je kazao da će o tom procesu LSV zatražiti objašnjenje u Vladi Srbije, dodavši da veruje da će dogovor koji je u tom pogledu postignut u septembru između predsednika LSV Nenada Čanka i premijera Srbije Mirka Cvetkovića biti ispoštovan.

– Nema razloga da ne verujemo da će obećanje koje tom prilikom dao premijer Cvetković biti ispoštovano. Naredne nedelje imaćemo tim povodom sastanak u Vladi Srbije na kojem će se to pitanje razjasniti – rekao je Kostreš, koji je bio i predsednik radne grupe za izradu Zakona javnoj svojini. On je naveo i da tim zakonskim propisom, koji je usvojen u septembru, nije eksplicitno predviđeno pravo Pokrajine da zatraži vlasništvo nad rudnikom Kovin, ali da je ipak to pravo Pokrajine sadržano u amandamanu LSV-a koji je proistekao iz dogovora koji su postigli Čanak i Cvetković uoči usvajanja tog zakona. Po njegovim rečima, i kad je dogovor postignut, porcedura za proces privatizacije navedenog rudnika već je bila u toku, ali je ostalo da se razjasni na šta se konkretno ona odnosi, odnosno „na koji deo rudnika”.

– Očekujem da ćemo za nekoliko dana dobiti informaciju o tome šta se tu konkretno dešava kad je u pitanju rudnik Kovin – kazao je Kostreš.
On je podsetio i na to da se na osnovu dogovora Nenada Čanka i Mirka Cvetkovića, Vlada Srbije obavezala na to da u roku od šest meseci od stupanja na snagu Zakona o javnoj svojini donese uredbu kojom će se precizirati da se Vojvodini, sem vlasništva nad rudnikom Kovin, prenese i imovina Novosadskog sajma, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, DP „Gas“, Petrovardinska tvrđava, te određeni legati. Podsetimo, Agencija za privatizaciju objavila je juče javni poziv za tendersku prodaju pokretne imovine Rudnika Kovin, a minimalna cena iznosi 3,37 miliona evra.

(BILSV, 23.12.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook