Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Rudnik Kovin vratiti u vlasništvo AP Vojvodine

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da rudnik Kovin, koji je od sada u procesu privatizacije, zapravo treba da bude vraćen u vlasništvo AP Vojvodine.

Bojan Kostres

Komentrašući objavljivanje tendera za privatizaciju tog rudnika, on je kazao da će o tom procesu LSV zatražiti objašnjenje u Vladi Srbije, dodavši da veruje da će dogovor koji je u tom pogledu postignut u septembru između predsednika LSV Nenada Čanka i premijera Srbije Mirka Cvetkovića biti ispoštovan.

– Nema razloga da ne verujemo da će obećanje koje tom prilikom dao premijer Cvetković biti ispoštovano. Naredne nedelje imaćemo tim povodom sastanak u Vladi Srbije na kojem će se to pitanje razjasniti – rekao je Kostreš, koji je bio i predsednik radne grupe za izradu Zakona javnoj svojini. On je naveo i da tim zakonskim propisom, koji je usvojen u septembru, nije eksplicitno predviđeno pravo Pokrajine da zatraži vlasništvo nad rudnikom Kovin, ali da je ipak to pravo Pokrajine sadržano u amandamanu LSV-a koji je proistekao iz dogovora koji su postigli Čanak i Cvetković uoči usvajanja tog zakona. Po njegovim rečima, i kad je dogovor postignut, porcedura za proces privatizacije navedenog rudnika već je bila u toku, ali je ostalo da se razjasni na šta se konkretno ona odnosi, odnosno „na koji deo rudnika”.

– Očekujem da ćemo za nekoliko dana dobiti informaciju o tome šta se tu konkretno dešava kad je u pitanju rudnik Kovin – kazao je Kostreš.
On je podsetio i na to da se na osnovu dogovora Nenada Čanka i Mirka Cvetkovića, Vlada Srbije obavezala na to da u roku od šest meseci od stupanja na snagu Zakona o javnoj svojini donese uredbu kojom će se precizirati da se Vojvodini, sem vlasništva nad rudnikom Kovin, prenese i imovina Novosadskog sajma, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, DP „Gas“, Petrovardinska tvrđava, te određeni legati. Podsetimo, Agencija za privatizaciju objavila je juče javni poziv za tendersku prodaju pokretne imovine Rudnika Kovin, a minimalna cena iznosi 3,37 miliona evra.

(BILSV, 23.12.2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook