Rusija nam šalje stare avione, a EU 3.3 milijarde evra za funkcionisanje države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 01. 08. 2019. | Komentara: 0

Rusija nam šalje stare avione, a EU 3.3 milijarde evra za funkcionisanje države

Novi Sad, 01. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je informacija koju je juče na svom sajtu objavilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a u kome se kaže da je Ruska federacija najveći donator Vojske Srbije, samo još jedan jasan znak koje su istinske namere Moskve u našem regionu.

LSV

Ministarstvo odbrane, u svom saopštenju, taksativno je navelo koliko je naša vojska dobila aviona, izviđačkih vozila i tenkova. Jasno je da je Moskva remetilački faktor u regionu i da joj  je prioritetni cilj konstantna nestabilnost.

Dok se Moskva i njeni seteliti u Srbiji hvale brojevima poklonjenih aviona i tenkova, dotle je pomoć Evropske unije Srbiji i njenim građanima svakodnevna i konkretna.

Od EU ne dobijamo tenkove, nego sredstva za normalno funkcionisanje države. Od 2001. godine Evropska unija je Srbiju pomogla sa preko 3.3 milijarde evra. U naše zdravstvo je uloženo 150 miliona evra, socijalnu politiku 213 miliona evra, energetski sektor 555 miliona evra, zaštitu životne sredine 361 miliona evra, obrazovanje 70 miliona evra, poljoprivredu i bezbednost hrane 100 miliona evra.

Poplavljena područja u Srbiji od EU dobila su 172 miliona evra. Bilo bi zanimljivo da čujemo koliko je u ove oblasti uložila Ruska federacija. Naravno, odgovora neće biti, jer je iznos sredstava, sasvim sigurno, blizu nule.

Voleli bi da i Rusija u Srbiji uradi nešto pozitivno, osim što se preko leđa građana naše zemlje odmerava sa zemljama zapada.
Srbiji ne trebaju rakete i bombe, nego pomoć u modernizaciji države. Zato je ulazak u Evropsku uniju prema potreba našeg društva.

Bombe ne donose ništa dobro. Boljitak donose dobre škole, kvalitetno zdravstvo i uspešna privreda.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook