Rusija nam šalje stare avione, a EU 3.3 milijarde evra za funkcionisanje države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 01. 08. 2019. | Komentara: 0

Rusija nam šalje stare avione, a EU 3.3 milijarde evra za funkcionisanje države

Novi Sad, 01. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je informacija koju je juče na svom sajtu objavilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a u kome se kaže da je Ruska federacija najveći donator Vojske Srbije, samo još jedan jasan znak koje su istinske namere Moskve u našem regionu.

LSV

Ministarstvo odbrane, u svom saopštenju, taksativno je navelo koliko je naša vojska dobila aviona, izviđačkih vozila i tenkova. Jasno je da je Moskva remetilački faktor u regionu i da joj  je prioritetni cilj konstantna nestabilnost.

Dok se Moskva i njeni seteliti u Srbiji hvale brojevima poklonjenih aviona i tenkova, dotle je pomoć Evropske unije Srbiji i njenim građanima svakodnevna i konkretna.

Od EU ne dobijamo tenkove, nego sredstva za normalno funkcionisanje države. Od 2001. godine Evropska unija je Srbiju pomogla sa preko 3.3 milijarde evra. U naše zdravstvo je uloženo 150 miliona evra, socijalnu politiku 213 miliona evra, energetski sektor 555 miliona evra, zaštitu životne sredine 361 miliona evra, obrazovanje 70 miliona evra, poljoprivredu i bezbednost hrane 100 miliona evra.

Poplavljena područja u Srbiji od EU dobila su 172 miliona evra. Bilo bi zanimljivo da čujemo koliko je u ove oblasti uložila Ruska federacija. Naravno, odgovora neće biti, jer je iznos sredstava, sasvim sigurno, blizu nule.

Voleli bi da i Rusija u Srbiji uradi nešto pozitivno, osim što se preko leđa građana naše zemlje odmerava sa zemljama zapada.
Srbiji ne trebaju rakete i bombe, nego pomoć u modernizaciji države. Zato je ulazak u Evropsku uniju prema potreba našeg društva.

Bombe ne donose ništa dobro. Boljitak donose dobre škole, kvalitetno zdravstvo i uspešna privreda.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook