Rusija ne poštuje Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 05. 04. 2019. | Komentara: 0

Rusija ne poštuje Srbiju

ZRENJANIN - Svaka zemlja, pa i Rusija,  trebala bi  da postupi po poternici Interpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije, izjavio je za KTV portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je rekao u emisiji „Bez cenzure“, LSV pozvala je Vladu Srbije, kao  i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina.

LSV

- Sve što u ovom trenutku ne valja u Srbiji, ne valja zbog onoga što se dešavalo devedesetih, nije bilo ni idealne vlasti ni posle 2000, a za ovu sada smatramo čak da je vrlo loša. Međutim, režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković je učinio sve da od stabilne država, kakva je bila pre oko 40 godina, Srbija postane država u kojoj su se vodili ratovi, u kojoj je 1993. inflacija bila rekordna, da ne govorim o utvrđenom kriminalu. Mirjana Marković je 2000. pobegla u Rusiju, za njom je raspisana Interpolova poternica, međutim Rusija ne ispunjava obavezu i ne predaje Marković Srbiji. Na nama je da pokažemo da nismo „banana država“ i da tražimo da se poštuju obaveze kako bi Marković mogla da odgovara pred organima Republike Srbije – izjavio je Marton.

Kako je rekao, sve dok ona živi u egzilu mi ćemo dovoditi u pitanje „prijateljstvo“ Ruske federacije prema Srbiji.

- Jer ako ste prijatelji sa nekim, onda ga poštujete. Zato insistiramo dugi niz godina kod organa Republike Srbije da budu malo agresivniji, ali i kod Ruske federacije, ako nas slušaju i ako ih ne interesuje samo NIS i naftna polja u Vojvodini, da se ponašaju po obavezama i isporuče građane koji su na Interpolovim poternicama – istakao je Marton.  

LSV, prema oceni Martona, smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Takođe, nadležnim organima Mirjana Marković bi puno toga mogla da kaže i o iznošenjunovca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

(SzILSV, 05.04.2019)Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook