Rusija ne poštuje Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 05. 04. 2019. | Komentara: 0

Rusija ne poštuje Srbiju

ZRENJANIN - Svaka zemlja, pa i Rusija,  trebala bi  da postupi po poternici Interpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije, izjavio je za KTV portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je rekao u emisiji „Bez cenzure“, LSV pozvala je Vladu Srbije, kao  i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina.

LSV

- Sve što u ovom trenutku ne valja u Srbiji, ne valja zbog onoga što se dešavalo devedesetih, nije bilo ni idealne vlasti ni posle 2000, a za ovu sada smatramo čak da je vrlo loša. Međutim, režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković je učinio sve da od stabilne država, kakva je bila pre oko 40 godina, Srbija postane država u kojoj su se vodili ratovi, u kojoj je 1993. inflacija bila rekordna, da ne govorim o utvrđenom kriminalu. Mirjana Marković je 2000. pobegla u Rusiju, za njom je raspisana Interpolova poternica, međutim Rusija ne ispunjava obavezu i ne predaje Marković Srbiji. Na nama je da pokažemo da nismo „banana država“ i da tražimo da se poštuju obaveze kako bi Marković mogla da odgovara pred organima Republike Srbije – izjavio je Marton.

Kako je rekao, sve dok ona živi u egzilu mi ćemo dovoditi u pitanje „prijateljstvo“ Ruske federacije prema Srbiji.

- Jer ako ste prijatelji sa nekim, onda ga poštujete. Zato insistiramo dugi niz godina kod organa Republike Srbije da budu malo agresivniji, ali i kod Ruske federacije, ako nas slušaju i ako ih ne interesuje samo NIS i naftna polja u Vojvodini, da se ponašaju po obavezama i isporuče građane koji su na Interpolovim poternicama – istakao je Marton.  

LSV, prema oceni Martona, smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Takođe, nadležnim organima Mirjana Marković bi puno toga mogla da kaže i o iznošenjunovca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

(SzILSV, 05.04.2019)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook