Ruski nadničari napadaju Apel 88

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Ruski nadničari napadaju Apel 88

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpisnik Apela 88 Bojan Kostreš kaže da nije dobro podizati tenzije u regionu, a da se to nikako ne sme raditi sada u Crnoj Gori. On je u izjavi za Danas rekao i da bi poseta Aleksandra Vučića Srbima na severu Crne Gore na Badnji dan, o čemu mediji pišu, mogla da osokoli ekstremiste i nacionaliste i da bude opravdanje za pokretanje radikalnih akcija i nasilja. 

LSV

- Dobra vest je da je Republika Crna Gora suverena država i da će odluku o eventualnom ulasku na njenu teritoriju doneti u skladu sa sopstvenim interesima. Takođe, očekujem i da će predstavnici naše države a naročito predsednik Republike dobro izvagati svaki potez koji povlače. Nasilje i haos nikome ne trebaju i zato se nadam da će razum pobediti na svim stranama – navodi on.

Komentarišući negativne komentare Apela 88 na društvenim mrežama, gde se za potpisnike navodi da podržavaju dve diktature, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, Kostreš kaže da Apel 88 podržava mir i stabilnost u regionu a takvo zalaganje ne odgovara jedino interesima aktuelne ruske politike na Balkanu.

– Ne brine me to što pojedini ruski nadničari napadaju ovu inicijativu jer je vreme pokazalo da su njihove političke procene po pravilu pogrešne i od samog početka osuđene na propast – navodi Kostreš.

(SzILSV, 03.01.2020)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook