Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da ne treba opravdavati postupak kolektivne krivice, ali ni kolektivne amnestije.

- Slažemo se da su mnogi bili prisilno mobilisani, ali to se može dokazati na sudu - rekla je Jerkov i dodala da će LSV tražiti od vlade da povuče amandman.

- Sa okupacionim snagama nisu sarađivali samo strani državljani, nego i naši državljani i oni ne treba da budu oslobođeni odgovornosti za to - navela je Jerkova. Ona je rekla da ovaj amandman, posle toliko godina čekanja, zapravo ljude, kojima je pre sedam decenija oduzeta imovina, stavlja u isti red sa pripadnicima okupacionih snaga.

- Ovaj amandman čitav zakon čini lošim i nepravednim - navela je Jerkova.

(BILSV, 21.09.2011.)Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook