Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da ne treba opravdavati postupak kolektivne krivice, ali ni kolektivne amnestije.

- Slažemo se da su mnogi bili prisilno mobilisani, ali to se može dokazati na sudu - rekla je Jerkov i dodala da će LSV tražiti od vlade da povuče amandman.

- Sa okupacionim snagama nisu sarađivali samo strani državljani, nego i naši državljani i oni ne treba da budu oslobođeni odgovornosti za to - navela je Jerkova. Ona je rekla da ovaj amandman, posle toliko godina čekanja, zapravo ljude, kojima je pre sedam decenija oduzeta imovina, stavlja u isti red sa pripadnicima okupacionih snaga.

- Ovaj amandman čitav zakon čini lošim i nepravednim - navela je Jerkova.

(BILSV, 21.09.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook