Samo izvorni prihodi rešavaju problem finansiranja Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Samo izvorni prihodi rešavaju problem finansiranja Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući Nacrt zakona o javnoj svojini, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji Dnevnik da su dva najveća interesa Vojvodine da joj ostane onaj novac koji se u njoj zaradi, ili makar najveći deo te sume, kao i poštovanje specifičnosti koje Vojvodina ima u odnosu na ostatak Srbije.

Aleksandra Jerkov

Jerkova dodaje da su to njeni interesi u okviru Srbije, a svakako Vojvodini jeste interes i članstvo Srbije u EU zbog toga što ono donosi određene beneficije za sve, samim tim i za građane Vojvodine. O fami da je Liga "zaštitnik interesa Vojvodine" ili, obratno, da su njeni interesi da se tako u javnosti predstavlja, Aleksandra Jerkov kaže da su ligaši za svojih 20 godina postojanja dovoljno pokazali koliko štite i građane Vojvodine i sve ono što Vojvodina jeste, a nikada, uverava, nisu vodili računa o tome šta je politički popularno.

"Radili smo ono što je ispravno. Možemo da stanemo iza svakog svog programa od pre 20 godina, a ne znam koja stranka je to još u stanju " istakla je Jerkova. Dnevnik piše i da bi u Ligi radije da pričaju o izvornim prihodima Vojvodine, a ne o transferima iz republičkog budžeta. Dokle god Vojvodina ne bude imala izvorna, svoja sredstva koja se, ističe Aleksandra Jerkov, i inače zarađuju u Vojvodini, imaćemo probleme sa finansiranjem " neke godine više, neke manje.

"Zbog toga je suštinski važno promeniti Ustav koji je tako nesrećno regulisao finansiranje APV. Ali, koliko se sećam, u to vreme smo bili veoma usamljeni. Svi koji se danas žale na loš finansijski položaj Vojvodine su, ili govorili da je to uspeh, ili se nisu izjašnjavali " kaže Jerkova. Komentarišući nesuglasice oko usvajanja Nacrta zakona o javnoj svojini, Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da je Ligi drago što se i Bojan Pajtić oglasio, jer "imali smo do sada prilike da vidimo da, nažalost, dosta puta njegova reakcija izostane, kada je baš trebalo više da se angažuje za interes Vojvodine". Jerkova dodaje i da je mnogo manje važno da li će Vojvodina biti autonomna pokrajina, region, kanton ili federalna jedinica, nego to koje će nadležnosti imati i koje će onda građani mogućnosti imati.

(BILSV, 28.08.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook