Samo od žena zavisi njihov politički angažman

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista. Njihov tretman će, navodi Jerkova, isključivo zavisiti od toga na šta će da pristanu.

Aleksandra Jerkov

– Dobro je da postoji obaveza da svaki treći kandidat na listi mora da bude žena, a da li će ona posle izbora pristati da podnese ostavku ako to od nje zatraži stranka, zavisi samo od nje. Tu posao na uspostavljanju rodne ravnopravnosti tek počinje – ističe ona. Jerkova, pri tome, napominje da je prilikom pokretanja inicijative o učešću trećine žena u parlamentu imala negativno iskustvo sa koleginicama iz poslaničkih klupa.

– Nijedna od koleginica nije htela da podrži moj predlog, sve dok se njihovi stranački šefovi nisu složili sa tim. Stvar je u njihovom stanju svesti. Ali, nisu žene za to krive, jer nemaju dovoljno stranačkog iskustva, nego njihovi stranački šefovi koji ne omogućavaju da iskustvo steknu – tvrdi Aleksandra Jerkov

(BILSV, 16. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook